Software Engineer BI

Fulltime
Max € 4386,- p/mnd
LocationGroningen Calendar10/05/2017   Fulltime Max € 4386,- p/mnd

(Senior) Software Engineer BI

ICT Bedrijf

Het ICT Bedrijf van de RDW zoekt ICT-toppers, die het een uitdaging vinden om aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit te werken, waarvan de toepassingen door miljoenen mensen nationaal en internationaal worden gebruikt. Als ICT Bedrijf zijn we sterk gericht op Microsoft-technologie. Veel doen we zelf, deels besteden we werk uit. Maar daarbij houden wij altijd de regie. De RDW is ambitieus. Daar past een ICT Bedrijf bij dat gericht is op innovatie en medewerkers die bereid zijn om grenzen te verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf willen halen. Een volwassen, servicegerichte IT organisatie is voor de RDW een must, waarbij vooral mensen het verschil maken. En daar investeren wij graag in. 

RDW ICT is volop in beweging. We werken sinds een tijdje in DevOps-teams die we rond onze diensten opgesteld hebben; de serviceteams. Door het toepassen van agile en scrum hebben we mooie resultaten bereikt. RDW gebruikt steeds meer ICT in de dienstverlening aan afnemers: waar je vroeger voor naar het postkantoor moest, kan nu vaak online!

Het Ontwerp- en Ontwikkelteam (OOT) binnen het cluster Projecten is verantwoordelijk voor het zelfstandig of in samenwerking met de klant uitvoeren van analyses, het ontwerpen van (nieuwe) systemen en het ontwikkelen van applicaties in Delta Cobol, C# (.NET), SharePoint, BizTalk en Business Intelligence. Bovendien is het team verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ontwikkelomgevingen. Het  team dat zich richt op BI-oplossingen maakt gebruik van tools als Informatica Powercenter, SQL Server Analysis Services, SQL Server Reporting Services en SQL Server 2012.

Je functie

Je richt je als BI-ontwikkelaar hoofdzakelijk op het realiseren van dashboards door het ontwikkelen van rapporten, frameworks en het maken van koppelingen met diverse systemen. Het is van belang dat dit structureel goed ingericht wordt (zowel de gebouwde producten als ook de manier waarop deze taken zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden). Je bent echt een kei in deze materie en adviseert gevraagd en ongevraagd over dit vakgebied. Daarnaast werk je nauw samen met je collega’s in de software ontwikkelketen, zoals de architecten, functioneel ontwerpers, software engineers, infrastructuur engineers en de beheerders.

Jouw achtergrond

Je hebt ruime ervaring in het ontwikkelen (tot en met het in productie brengen) van BI-oplossingen en werkt op HBO niveau. Je hebt relevante kennis van modellen, principes, frameworks, tools en je bent bekend met ICT-Architectuurprincipes van componenten/lagen (incl. samenhang) in een Enterprise-architectuur. Het motiveert je om te werken volgens  Agile/scrum en in DeVop teams. Je hebt een gedreven, hebt een enthousiaste instelling en gaat voor kwaliteit.

Onze arbeidsvoorwaarden

Bij een innovatieve organisatie als de RDW passen goede arbeidsvoorwaarden. Je salaris kan, als je veel ervaring hebt, oplopen tot €4.386,00 bruto per maand exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
We vinden het belangrijk dat je als medewerker goede voorzieningen hebt op het gebied van reizen, leren en (door)groeien. Zo bieden we je bijvoorbeeld een ruim opleidingsbudget èn een persoonlijk loopbaanbudget. We hechten ook veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Je ziet dit onder andere terug in de 36-urige werkweek en 216 verlofuren per jaar; binnen de informele sfeer is er veel flexibiliteit.

Overige informatie

Nog steeds aan het lezen, dan horen wij graag van jou! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met René Tuinhout, Teammanager ICT, telefoon 050 - 365 6330. We spreken je graag op een datum in overleg.

Je kunt tot en met 4 juni 2017 reageren op deze vacature.

RDW. Baanbrekend in mobiliteit

Bij de RDW werk je aan de mobiliteitsoplossingen van morgen die door miljoenen mensen nationaal en internationaal worden gebruikt. De RDW draagt op een innovatieve manier bij aan het verbeteren van veiligheid, rechtszekerheid  en duurzaamheid van het wegverkeer en aanverwante terreinen zoals parkeren, tol en identificatie. Met veiligheid bedoelen we verkeersveiligheid, maar ook het veilig omgaan met bijvoorbeeld voertuig- of rijbewijsgegevens. Daarnaast dragen we bij aan een gezond milieu door het stellen van milieueisen en het controleren of voertuigen daar aan voldoen. Daarbij stimuleren we het gebruik van alternatieve brandstoffen en het efficiënt inzetten van voertuigen. Dit alles doen wij vanuit onze kernwaarden: betrouwbaar, dienstbaar en professioneel. De RDW is ambitieus en daar passen medewerkers bij die bereid zijn om grenzen te verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf willen halen. En daar investeren wij graag in.